
Intervencions a mobiliari urbà, pintades murals d'acció poètica o senyalística modificada són dispositius que es submergeixen i es confonen per aportar un missatge a un espectador que ho és quan pren consciència de lo observat. De no ser així, aquests missatges podrien passar desapercebuts en un món ple d'impactes visuals que generen infoxicació. En aquest cas, l'artista que ja ha treballat sovint en l'anàlisi del patrimoni col·lectiu (material o immaterial) adverteix el que postulava Guy Debord en el text "La société du spectacle"."Tot allò que vivim directament, s'allunya avui en una representació". Veure un concert pel mòbil, aplaudir un fet quotidià com a fenomen espectacularitzat o endur-se la foto del "jo vaig estar allí" sense ser conscients del context i la realitat actual del lloc. O de quina manera podrien preservar el sòl que trepitgen en aquell moment i la biodiversitat que l'habita. És el cas dels camps de floració a Holanda on ja es considera als turistes com una plaga, ja que envaeix la terra conreada a la recerca de selfies obviant la finalitat productiva per a la qual es destina aquells conreus. Aquesta analogia conduïda a la peça que es presenta no enfronta als habitants del Delta amb els turistes sinó que vol establir un diàleg pedagògic per sol·licitar consciència sobre la crisi ecològica amb la qual es troba el Delta de l'Ebre.
https://www.aguaita.cat/noticia/21203/intervencio-al-trabucador-rebla-teus-aplaudiments-no-salvaran-delta-ebre
"Els teus aplaudiments no salvaran lo Delta de l'Ebre", anuncia en anglès un cartell ubicat al costat de la plataforma que protagonitza moltes de les fotos que es fan a la platja del Trabucador. Davant l'alta afluència de turistes, un artista anònim ha volgut posar en evidència la fragilitat de la zona. Un fet que, molts cops, quan la gent va a veure-hi la posta de sol o a passejar, no tenen en compte. Amb la intervenció al Delta, però, l'artista diu que no vol enfrontar als ebrencs amb els turistes, sinó establir un diàleg pedagògic per crear consciència sobre la crisi ecològica amb la qual es troba el Delta de l'Ebre.
L'artista encarregat de la intervenció al Trabucador ja ha treballat sovint en l'anàlisi del patrimoni col·lectiu, pel qual adverteix el que postulava Guy Debord en el text "La société du spectacle": "Tot allò que vivim directament, s'allunya avui en una representació". D'esta manera, constatava que veure un concert pel mòbil, aplaudir un fet quotidià com a fenomen espectacularitzat o endur-se la foto del 'jo vaig estar allí' sense ser conscients del context i la realitat actual del lloc. O de quina manera podrien preservar el sòl que trepitgen en aquell moment i la biodiversitat que l'habita.
El creador posava d'exemple el cas dels camps de floració a Holanda on, segons deia, "ja es considera als turistes com una plaga, ja que envaeix la terra conreada a la recerca de selfies obviant la finalitat productiva per a la qual es destina aquells conreus".
Tiratge de 50 unitats de 50x70
Tècnica serigrafica signada per l'autor.
Paper artesanal