Header logo

JAUME VIDAL ARASA

Hospitalitat.

 

 

Amb Hospitalitat, Jaume Vidal vol posar en valor la missió principal de l’ordre Hospitalari de Sant Joan de Jerusalem, que tot i que se la recorda sobretot pel seu caràcter bèl·lic i defensiu, la seua funció més important era la d’acollir i auxiliar els pelegrins. Partint d’esta reflexió l’artista proposa, d’una banda, utilitzar la torre de la Carrova com allotjament –l’ha donat d’alta a booking.com per tal que els usuaris puguen fer reserves com si fos un hotel per passar-hi la nit de forma austera- i, per una altra, obrir al públic en horari laboral la torre de Campredó, amb una taula i un ordinador connectat a la web de l’ICS a l’interior per tal que els visitants hi puguen fer gestions. 

#HotelCarrova

Sobre la propietat col·lectiva del patrimoni cultural. Hospitalitat fou un projecte d'intervenció a les torres de la Carrova i Font de Quinto (Campredó) que proposava l'experiència participativa com a eina de reflexió.

Del 15 de juliol al 14 d'agost es podia fer una reserva per passar la nit a La Torre de La Carrova i així recuperar o tergiversar l'ús per al qual està destinat aquest punt d'interès arquitectònic i històric. Es proposava així posar en valor la missió inicial de l'ordre Hospitalari de Sant Joan de Jerusalem, que tot i que se la recorda pel seu caràcter bèl·lic i defensiu. La seva funció més important era la d'acollir i auxiliar els pelegrins.

L'acció de reservar la Torre de la Carrova implica formava part d'una intervenció artística com a subjecte i comportava acceptar les condicions habituals d'un allotjament turístic i també les de preservació del patrimoni cultural i històric. La reserva per passar una nit d'hotel suposava adquirir un compromís extraordinari amb el que és comunitari.

Dossier de premsa.